27 Nisan 2015 Pazartesi

DVR Kayıt Cihazı - Güvenlik Kamerası Kayıt Cihazları

DVR Kayıt Cihazı Nedir? 

DVR kayıt cihazı güvenlik kameralarının görüntü kayıtlarını tutan bir cihazdır. Bu cihaza halk arasında kamera kayıt cihazı da denilmektedir. Güvenlik kamerası kayıt cihazı bir kamera sisteminin en önemli elemanıdır.  DVR kayıt cihazı olmadan CCTV güvenlik kamera sisteminden bahsetmek imkansızdır. DVR (Digital video recorder) ingilizce de dijital kayıt cihazı manasına gelmektedir.

DVR cihazı


Önceleri birkaç bin dolara satılan kamera kayıt cihazı fiyatları günümüzde marka ve kalitesine bağlı olarak birkaç yüz dolarlara kadar düşebilmektedir.  Bu yüzden güvenlik kamera sistemi ile güvenlik sistemi kurma ihtiyacı giderek artmaktadır.  Fakat şu da unutulmamalıdır. Ucuz DVR kayıt cihazı alacağım derken kalitesizDVR cihazı alarak güvenliğinizi riske atmayınız. Maalesef bu gibi durumlar ile son zamanlarda sıkça karşılar olduk. Bu yazımızda kamera kayıt cihazı seçimi hakkında sizlere bilgi vermeye çalışacağım. 

Öncelikle marka ürünmü yoksa uzakdoğudan ithal edilen bir kayıt cihazımı alacaksınız buna karar vermelisiniz. Markalı kamera kayıt cihazları SAMSUNG, LG, BOSCH, Panasonic gibi tanınmış markaların kayıt cihazlarıdır. Bu markalı DVR kayıt cihazlarının fiyatları uzakdoğudan ithal kayıt cihazının 2 ila 3 katı arasında fiyat farkı bulunmaktadır. Fakat bütçeniz elvermiyorsa mecburen uzakdoğu ürünleri tercih edeceksiniz. İşte bu durumda yine mümkün oldukça üst seviyeli ürünleri almaya gayret etmelisiniz.  Uzakdoğu ürünlerinde kaliteli ve kalitesiz ürünleri bulunmaktadır. Bu bakımdan mümkün oldukça çok ucuz fiyatlı ürünlerden uzak durmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Kamera Kayıt Cihazı



Çok yüzeysel olarak düşünecek olursak DVR kamera kayıt cihazının kalitesini belirleyen önemli birkaç özellik hakkında burada bilgi vermek istiyorum. Birincisi video sıkıştırma özelliğidir. Video sekıştırma özelliği mutlaka H.264 olmasına dikkat ediniz. Bu sayede internetten daha akıcı görüntü izleyebildiğiniz gibi, kayıt tutma sürenizide uzatabilirsiniz. Diğer önemli bir özellik ise DVR cihazı kamera resim kaydının D1 yani 720×586 çözünürlükte olmasına dikkat etmelisiniz. Bu sayede kayıtta daha net görüntüler izleme imkanına sahip olarak kişileri ve olayları daha net izleyebilirsiniz.

Günümüzde Analog kamera sistemleri için DVR kayıt cihazı kullanılırken, ip kamera sistemleri için ise ip kamera kayıt cihazları yani NVR (Network video Recorder) kullanılmaktadır.  Her iki cihazda aslında aynı görevi görmektedir. Fakat fark kayıt ettikleri kameranın çeşidi olmaktadır.

1 yorum:

  1. konya güvenlik kamerası kullanım alanlarına göre çok ciddi faydalar sağlayan, olası maddi ve manevi zararları minimize eden, meydana gelen kazaların veya olayların sebeplerinin belirlenmesini sağlayan en etkili elektronik güvenlik sistemleridir. konya güvenlik kamerası, konya güvenlik sistemleri, konya kamera sistemleri.www.efeguvenlik.com.tr

    YanıtlaSil