15 Aralık 2014 Pazartesi

Hırsız Alarm Sistemlerinde Kullanılan Markalar


Hırsız Alarm Sistemlerinde Kullanılan Alarm Markaları


Hırsız alarm sistemleri son yıllarda evlerimize, işyerlerimize ve hırsızlık endişesi duyduğumuz çok farklı mekanlarımızın içine girmiş durumdadır. Peki hırsızlara karşı bizim güvenliğimizi sağlayan bu sistemler bizim güvenliğimizi sağlamakta yeterlimidir? Hırsız alar sistemlerinde hangi ürün markalarını kullanmalıyız?   Hangi alarm sistemi daha güvenli? gibi sorulara bu yazımızda cevap vermeye çalışacağız. Alarm sistemlerinde dünyada profesyonel olarak alarm sistemi üreten kaliteli markalar bulunmaktadır. Bu yazımızda ülkemizde de sık kullanılan bu markalar hakkında bilgiler vereceğiz.

1- Paradox alarm sistemleri: Paradox alarm sistemi markası ülkemizde en çok kullanılan alarm sistemlerinin başında gelmektedir. Pek çok kişi ve kurum tarafından tercih edilen bir alarm sistemi markasıdır diyebiliriz. Paradox alarm sisteminin kablolu ve kablosuz alarm sistemi modelleri bulunmaktadır. Ürün KANADA menşeili bir üründür.
2- DSC alarm sistemleri: DSC alarm sistemi markası yine paradox alarm sistemine eşdeğer bir alarm sistemi markasıdır. Ürün canada menşeili bir üründür. Ülkemizde paradox kadar olmasa da çok fazla talep gören bir üründür diyebiliriz. DSC alarm markasının kablolu ve kablosuz alarm sistemi çeşitleri bulunmaktadır.

3- Crow alarm sistemleri: Crow alarm sistemi yine DSC alarm ve Paradox alarm sistemine yakın özellikte bir alarm sistemidir. Ürünün menşei israil dir. Crow alarm sistemi kablolu ve kablosuz alarm sistemi olarak kurulabilmektedir. 

Yukarıdaki 3 alarm sistemi markası nerede ise birbirine yakın eşdeğer ürünlerdir diyebiliriz. Fiyat bakımından kayaslandığında ise yine buna yakın bir sonuç çıkacaktır. Paradox alarm fiyatı = DSC alarm fiyatı = Crow alarm fiyatı üç aşağı beş yukarı birbirine yakındır. Bu markalardan başka ülkemizde kullanılan diğer bir ürün ise;
Caddx alarm sistemleri: Caddx alarm sistemi eski general elektrik (GE) yeni UTC markasının bir ürünüdür. Teknoloji açısından üstün özelliklere ve kaliteye sahip bir üründür. Ürün ABD menşeilidir. Fiyat bakımından caddx alarm sistemi yukarıdaki 3 alarm markasından biraz yüksek seviyededir. Caddx alarm sisteminin kablolu ve kablosuz alarm sistemi modelleri bulunmaktadır.

Hırsız alarm sistemleri güvenlik kamera sistemlerinden farklı olarak hatalı alarmların çok olabileceği ve bunun ciddi sıkıntılara sebep olabileceği sistemlerdir. Bundan dolayı güvenliğinizi emanet edeceğiniz hırsız alarm sisteminin markasını iyi seçmenizi tavsiye ederim. Bu konuda yazımıda isimlerini verdiğimiz hırsız alarm sistemi markalarını çekinmeden kullanabileceğinizi rahatlıkla söyleyebilirim. Alarm sistemlerinde adı sanı duyulmamış çin üretimi ürünlerden uzak durmanızı şiddetle tavsiye ederim.